Arvika

Arvika ligger vid sjön Glafsfjordens norra ände som kallas Kyrkviken och vattnet är ett glittrande inslag i stadsbilden. Här finns promenadstråk, båthamn, restauranger och hembygdsmuseum.

Arvika är en trevlig stad med ca 14.000 innevånare och en hel del av den ursprungliga småstadscharmen bevarad. Marknader, festivaler, mässor, konserter, utställningar och idrottsevenemang hjälper till att sätta sin prägel på ett välmående och vänligt Arvika.

Stora köpcentra är vi lyckligtvis befriade från men det finns gott om små butiker och i innerstaden är flera gator delvis bilfria.

Simhall och bowlingbanor, elljusspår och tennisbanor. Detta finner du inom stadens hank och stör och utanför stadskärnan ligger den fina badplatsen Ingestrand med härlig sandstrand. Förresten vill du byta badplats då och då så har vi faktiskt 365 sjöar i kommunen!

Är det utförsåkning som hägrar så finns möjlighet till denna sport strax utanför stan eller vid Valfjället några mil i nordvästlig riktning. Långfärdsskridskor går att glida fram på när sjöarna ligger blankfrusna eller kanske en ridtur i vinterlandskap skulle locka.

Vårt vackra vinterlandskap är välkänt genom bl a konstnären Gustaf Fjaestads verk och tillsammans med andra inflyttade och lokala bildhuggare, målare och konsthantverkare bildades den s k Rackstadskolonin och de flesta var bosatta runt sjön Racken. Detta skedde för mer än hundra år sedan och idag har dessa konstnärer ett eget museum.